Zelfsturing

Zelfsturing is een trend binnen werkend Nederland. In zelfsturende teams zijn mensen weer eigenaar over het werk dat hen te doen staat. Teams en werknemers komen hierdoor tot betere resultaten en zeker zo belangrijk, werk wordt voor mensen leuker en interessanter omdat ze zelf verantwoordelijkheid dragen over datgene wat ze eerder zelf hebben afgesproken.

Van controle naar vertrouwen

De stap van traditioneel organiseren naar een team dat zichzelf aanstuurt is groot. Een belangrijke stap is dat er een mindshift van alle betrokkenen nodig is: de controlemechanismes die er eerst waren, worden nu vervangen door onderlinge afspraken en vertrouwen. Dat is een belangrijke stap, maar toch ben je er dan nog niet.

De Semco Style methode

Het Semco Style Institute heeft op basis van de Semco filosofie een toolkit ontwikkeld die je helpt om snel en effectief de voordelen van zelfsturing in jouw organisatie of team te bereiken. Deze filosofie is in de jaren 80 ontwikkeld in het Braziliaanse bedrijf Semco en inmiddels in duizenden bedrijven in verschillende segmenten over de wereld met succes toegepast. Het biedt teams en organisaties begrijpelijke en praktische handvatten om goed en effectief een eigen stijl rondom zelfsturing te creëren.

Ook als je al met zelforganisatie aan de slag bent, kan je met behulp van dit gedachtegoed verdiepende stappen maken om zo nog meer de voordelen van een democratisch gestuurde organisatie te ervaren. Wil je werk maken van zelfsturing? Onze opleidingen helpen je verder:

Introductie Programma

Duur: 1 dag
Doorlooptijd: 1 dag
Kosten: € 495
Voor wie: Iedereen die meer wil weten over de Semco Style principes en de manier om deze in een organisatie te implementeren

Meer lezen

Essentials Programma

Duur: 4 dagen
Doorlooptijd: 3 maanden
Kosten: € 3995 incl. arrangementskosten
Voor wie: teamleiders, managers, (informele) leiders en changemakers die meer ruimte voor talent, ondernemerschap en eigenaarschap willen creeren in hun team, afdeling of projectgroep.

Meer lezen

Master Programma

Duur: 9 dagen
Doorlooptijd: 6 maanden
Kosten: € 7900 excl. arrangementskosten
Voor wie: consultants, leiders en changemakers die organsities willen transformeren door ze democratisch en meer zelfsturend te maken.

Meer lezen