Webinars
Masterclass: De Wereld Tussen Sturen en Loslaten
Woensdag 11 september – 09:00 tot 10:30
Je druk en belangrijk voelen is niet per se hetzelfde als effectief en slagvaardig. Veel leidinggevenden hebben het gevoel dat er te veel operationele zaken op hun bordje liggen, en dat er meer ondernemerschap en eigenaarschap mogelijk is bij anderen. Tegelijkertijd willen ze graag betrokken zijn bij alles en ook dat de dingen gebeuren op hun manier. Het gevolg: voortdurend pendelen tussen sturen en loslaten, tussen micro-management en laissez-faire.
In deze masterclass voor leidinggevenden, ondernemers en managers, laten we zien hoe je veel meer waarde toe kunt voegen aan het werk van anderen, en hoe je ontsnapt aan het dilemma van sturen en loslaten.
In deze masterclass:
- Laten we aan de hand van wetenschappelijk onderzoek zien welke rollen worden vervuld door leiders van de meest ondernemende teams.
- Delen we de meest aansprekende en praktische instrumenten uit de wereldwijde keuken van Semco Style.
- Ontmoet je leiders die net als jij nieuwsgierig zijn naar wat er nog meer is in de wereld van organiseren en leiderschap.
Deze sessie wordt begeleid door:
Luuk Willems
Luuk Willems is bedrijfskundige en organisatieadviseur, maar meer nog is hij een nieuwsgierige veldonderzoeker op safari door het organisatielandschap. In zijn basisuitrusting zitten geen verrekijker of landkaart, maar wel een spiegel en een kompas. En natuurlijk een pakje post-its. Samen met onder anderen Ricardo Semler richtte hij het Semco Style institute op. Onlangs publiceerde hij het artikel ‘Gedeelde macht als kracht’ in het Tijdschrift voor Coaching en Communicatie.
Axel Mpeti
Axel Mpeti is een organisatieadviseur met een neusje voor conflicthantering in teams en het verhogen van betrokkenheid binnen organisaties. Hij gelooft dat door individuele talenten op het werk tot bloei te laten komen, je werk een verlengstuk van jezelf wordt. Axel beluister je in podcastserie Semco Style Talks. Ondernemers, academici en experts bespreken daar wat eigenlijk niet besproken mag worden: organisatietaboes.
– Deelnemer Semco Style Expert Programma
Artikel ter inspiratie
Een zorgorganisatie in het westen van het land is vijf jaar geleden overgestapt op zelforganisatie. Het doel: meer eigenaarschap en autonomie aan het bed. Dit leidde tot een financiële besparing want er waren veel minder managers nodig om de organisatie te besturen. De medewerkers zijn over het algemeen ook tevreden. Toch knaagt er wat in de organisatie. Bij de medewerkers komt de vraag in- en expliciet naar boven; wanneer doe ik het goed? En bij de managers bestaat een ongemakkelijk gevoel. Zij zijn verantwoordelijk voor de resultaten, maar voelt het team die verantwoordelijkheid ook en wat doe je als de resultaten achter beginnen te lopen?